Laddboxar elbil

med DCS – Dahlberg Charging Solutions

Stor aktör i Sverige på laddboxar till elbil

Kontakta oss
Kundstjänst
010-16 26 123

Vi har öppet på kontorstider måndag till fredag.  Du hittar även all kontaktinformation på kontaktsidan.

laddbox elbil

Laddboxar till elbil

En laddbox, är en box som monteras upp på väggen i närheten av bilens parkering. Det går även bra att montera upp den på någon form av stolpe i närheten. En laddbox är specifikt utformad för laddning av eldrivna fordon. Det rekomenderas starkt att om du äger en elbil så ska du även köpa en laddbox. Bor du i lägenhet och äger en elbil så blir det allt lättare att komma åt en laddbox.

Laddboxar i Stockholm, både hos hyresvärdar och hos bostadsrättsföreningar, ökar kraftigt. Med tanke på att elektrifieringen av Sveriges fordonsflotta är i full gas så kommer laddstationer runt om på vägarna öka lavinartat. Det gäller i högsta grad även laddboxar i villor, bostadsrättsföreningar, hyresfastigheter och samfälligheter. 

 

De främsta fördelarna
med en laddbox i hemmet är följande:

Säkerheten

Eftersom laddboxen har en inbyggd säkerhet som slår på strömmen först när kontakterna är ihopkopplade, så försvinner många risker med elen. Laddning utan laddbox genom vanligt eluttag kan om man har riktigt otur leda till allvarliga olyckor eftersom strömstyrkan är väldigt stor. En till bra säkerhetsaspekt är att, när du ändå har en behörig elektriker hemma hos dig som monterar laddboxen så passar elektrikern även på att se över dragningen av el bakom väggen. Efter det så kan du ladda din elbil säkert utan att oroa dig. Laddboxarna håller den rekommenderade säkerhetsnivån Mode 3 med typ-2 kontakt.

Snabbheten

Du kommer upp i mycket högre laddeffekt med en laddbox i jämförelse med ett vanligt eluttag. Hur hög effekt du kan få ut av laddboxen beror på vad du har för elinstallation hemma. Har du inte redan koll så se till att ta reda på vilken säkring du har på det uttag eller den plats i elcentralen som ska användas för laddning. Det vanliga i en villa är 16 Ampere men det finns även 20, 25 eller upp till 32 Ampere.

Smidigheten

Väljer du en laddbox med fast kabel så får du fördelen av att alltid veta vad din kabel är. Du slipper momentet med att leta efter sladden medan ungarna skriker och matvaror ska in i huset. Du bara kopplar in den, Plug-and-play. Det gör även att du alltid har bilens laddkabel liggande i bilen vilket gör att du undviker att glömma den hemma när du behöver ladda under resans gång.

Smartbox

Många laddboxar är smartboxes och kopplas upp via Wi-Fi och då öppnas en hel värld av möjligheter. Du kan bland annat timerställa din laddning eller starta och stoppa den via din mobiltelefon. Via den uppkopplade laddboxen kan du alltid se att elbilen laddas som den ska och ställa in så att du får ett meddelande om laddningen avbryts. Du har även möjlighet att se din förbrukning, detta redovisas i kilowattimmar per session. Det går även att ladda ner debiteringsgrundande information.

Vad kostar en laddbox?

Priset varierar mycket beroende på vilken typ av laddbox du väljer och vilka tilläggstjänster du vill ha. Du kan köpa en laddbox för 4000 kronor eller en för 14 000 kronor och allt där emellan. Sedan ska du ha dit en elektriker och betala för installationskostnaden som varierar beroende på hur elen ser ut och var du ska montera laddboxen. För arbetet kan ROT-avdraget nyttjas om kraven för det uppfylls i samband med installationen

Har du möjlighet att ladda via en laddbox både hemma och på jobbet så är du mer än redo för att köra din elbil utan laddningsbekymmer. Att köra på ren eldrift är en fantastisk känsla och det är lätt beroendeframkallande.

laddbox