Laddstationer Stockholm

med DCS – Dahlberg Charging Solutions

Stor aktör i Sverige på installationer av laddstationer stockholm

Kontakta oss
Kundstjänst
010-16 26 123

Vi har öppet på kontorstider måndag till fredag.  Du hittar även all kontaktinformation på kontaktsidan.

Laddstationer stockholm

Laddstationer i Stockholm

Sveriges fordonsflotta håller på att elektrifieras och det sätter press på samhället att ha en infrastruktur som klarar av att möta det höga kravet på antal laddstationer som behövs utmed vägarna. Allt fler väljer att byta fossildrivna bilar mot elbilar och andelen av befolkningen som kan tänka sig att köpa en elbil ökar hela tiden.

En elbils räckvidd varierar inom spannet 15 – 60 mil så för att du inte ska stå strandad med ett tomt batteri så är det bra att ha koll på var du har en laddstation i närheten.

Vad är en laddstation?

En laddstation är en anordning som överför energi till din bil. Det finns tre olika kategorier av laddning, vilka är:

Normalladdning

Vi får ofta höra att våra kunder tycker att det är mycket smidigt, bekämt och billigt att aldrig behöva besöka "macken" mer. Det spar tid som kan gå till viktigare saker, men framförallt mijlön.

Semisnabbladdning

Oavsett om du driver ett stort eller litet företag är så är det lyxigt att kunna erbjuda sina anställda laddning på jobbet.. Vi tar på oss en effektiv lösning åt ert företag..

Snabbladdning

Vi installerar laddstationer och laddstolpar till brf'er över hela Sverige och hjälper dig med allt ifrån bidragsansökan till projektering och installation.

Info

De olika laddningarna ger olika laddningseffekter och ju högre effekt du väljer, desto snabbare går det.

Normalladdning är en laddstation som laddar din bil från 6 och upp till 30-40 timmar.

Semisnabba laddningstationer är snabbare än normalladdning och laddar din bil på från 0,5-9 timmar beroende på effekt.

Snabbladdning har en hög effekt och laddar din bil väldigt snabbt. Beroende på effekt så “tankar” du bilen på 10-90 minuter. Självklart kostar det även mer desto högre effekt du väljer. Effekten du får ut är även beroende av din bil, batteriets storlek och hur urladdat batteriet är.

Alla elbilar kan inte ta emot maxeffekten som finns tillgänglig.
Tesla har även en egen standard för snabbladdning, Superchargers. Dessa laddningsstationer tillverkas och installeras endast av Tesla. Tesla-bilar kan förutom att ladda i Superchargers även ladda i normalladdningsstationer samt använda en adapter i CHAdeMO-snabbladdningsstation.

I Sverige används oftast Typ 2-kontakten som ska vara standard för normalladdning medan CCS-kontakten är standard för snabbladdning. Det är EU-direktiv.
Vid semisnabb laddning kan båda kontakterna användas, där Typ-2 används till växelström och CCS-kontakter till växelström.

Det finns både laddstationer med fast kabel så att du slipper ta med dig en egen kabel och laddstationer med kontakter där du tar med dig din egna kabel, samt laddstationer som kombinerar dessa och har både fast kabel och typ 2-kontakt. Fördelen med fast kabel är att du slipper ha med dig en kabel men även att du som fordonsägare inte blir utsatt för stöld av kabeln under laddning. Nackdelen med fast kabel är att risken för saboterad, trasig eller stulen kabel kan förekomma och du står där utan att kunna ladda.

Avslutningsvis

Antal elbilar växer mest i storstäderna där det är svårt att ha en laddstation i hemmet om man inte bor i en villa. Stockholms stad har därför byggt upp laddgator där du kan använda både snabb- och normalladdning. En laddgata är en utvald sträcka där flera laddstationer står placerade bredvid varandra så att det ska bli enkelt att få en ledig laddare när man är i behov.

Det underlättar även för uppsättningen av laddstationer i Stockholm då projekteringen och skötseln av stationerna blir lättare när de är samlade.Laddstationerna är tidsreglerade. Just nu finns det strax över 300 laddstationer med både snabb- och normalladdning. Målet är att det ska finnas över 500 laddstationer i Stockholm år 2020.

Laddstationer

Även Stockholm Parkering erbjuder laddningsstationer på besöksparkeringar, oftast i normalladdning (10A 1-fas). Besöksparkeringar med laddstationer finns innanför tullarna i City, Gamla stan, Kungsholmen, Södermalm, Vasastan/Norrmalm och Östermalm. Utanför tullarna erbjuds laddstationer i Globenområdet, Hammarby Sjöstad, Vällingby samt flera ytparkeringar.